Sisački biskup: Gradske vlasti zabranile postavljanje spomenika Stepincu

Izvor: RTS, 10.Nov.2017, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sisački biskup: Gradske vlasti zabranile postavljanje spomenika Stepincu

Vlado Košić, biskup sisački tvrdi da su gradske vlasti zabranile postavljanje spomenika Alojzija Stepinca ispred sedišta Biskupije.
Košić je rekao da je prošle nedelje sam bio u upravi grada Siska s molbom da dobije saglasnost za podizanje spomenika "svetom blaženiku kardinalu Alojziju Stepincu" na Trgu bana Jelačića.
"Na tom trgu pred Velikim Kaptolom su nekada stajala tri spomenika. Odgovor >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je bio kako danas više nema tu mesta za spomenik", navodi se u saopštenju biskupa Košića, prenosi Hina.
Košić se u saopštenju pita kome smeta spomenik Stepincu.
"Očito je ne samo da Srpska pravoslavna crkva ne voli Stepinca jer ne može da mu oprosti što se javno zauzimao da i Hrvati, kao i svi narodi sveta, imaju pravo na nezavisnu i samostalnu državu, nego i današnji 'mentalni komunisti' koji su pravednika osudili i koji bi i nas uklonili da mogu. Ali ne mogu", rekao je Košić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

BISKUP OGORČEN ZBOG ZABRANE SPOMENIKA STEPINCU U SISKU: To je delo mentalnih komunista!

Izvor: Kurir, 10.Nov.2017

Sisački biskup Vlado Košić ogorčen je zbog toga što su gradske vlasti Siska odbile da njegovoj biskupiji odbile da izdaju dozvolu za podizanje spomenika kardinalu Alojziju Stepincu, ratnog zločinca iz Drugog svetskog rata, poznatog po saradnji s ustašama i zločinima nad Srbima, Jevrejima i...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.