Sinđelić: Državni udar propao jer je DF zakazao

Izvor: Mondo, 21.Mar.2017, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sinđelić: Državni udar propao jer je DF zakazao

Svedok saradnik Aleksandar Sinđelić ispričao je da je bivši šef srpske Žandarmerije Bratislav Dikić trebalo da preda kriptovani telefon političaru iz Demokratskog fronta.

Foto: MONDO/Goran Sivački

Sinđelić je ispričao da je Dikić trebalo da preda kriptovani telefon političaru iz Demokratskog fronta koji govori ruski jezik, da bi komandovao akcijom nasilnog ulaska u zgradu Skupštine 16. oktobra prošle godine, piše "Pobjeda."

Prema saznanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << lista, Sinđelić je tokom jučerašnjeg maratonskog saslušanja u Specijalnom tužilaštvu naveo i da je rukovodstvo Demokratskog fronta, prilikom posete i razgovora u Moskvi, insistiralo da se na dan parlamentarnih izbora "mora povesti oružana akcija, jer se drugačije ne može srušiti kriminalni režim Mila Đukanovića."

Prema njegov svedočenju, planirano je da čak 500 ljudi, aktivista raznih srpskih patriotskih udruženja, iz više pravaca, uđe u Crnu Goru i učestvuje u akcijama kojima je trebalo da se, masovnim nasilnim demonstracijama, destabilizuje vlast i detronizuje tadašnji premijer Milo Đukanović.

"Vijesti" prenose da je Sinđelić, tokom saslušanja, tvrdio da je akcija državnog udara u oktobru propala jer Demokratski front, navodno, nije dobro uradio svoj deo posla.

On nije umeo da objasni gde su ldieri Fronta zakazali i koja su im bila zaduženja, pojašnjavajući da je sve "dogovarao lično Eduard Edi Šišmakov."

Sinđelić saslušavan 12 sati

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.