Silajdžić na zasedanju generalne skupštine UN

Izvor: S media, 20.Sep.2010, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silajdžić na zasedanju generalne skupštine UN

Predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić učestovaće od 21. do 25. septembra na 65. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

Tokom boravka u Njujorku Silajdžić će sutra govoriti na okruglom stolu na temu "Kultura i razvoj", 22. septembra će imati susret sa bivšim američkim predsednikom Bilom Klintonom, a u sredu će se obratiti na plenarom zasedanju samita posvećenom Milenijumskim razvojnim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ciljevima.

Silajdžić će 22. septembra predsedavati sastankom na visokom nivou Kontakt grupe za Bosnu i Hercegovinu Organizacije islamske konferencije, a sledećeg dana će se, na poziv predsednika Turske Abdulaha Gula, obratiti i učestvovati na posebnoj sednici Saveta bezbednosti UN-a na temu "Osiguranje efikasne uloge SB u očuvanju medjunarodnog mira i sigurnosti".

Predsedavajući Predsedništva BiH će se 23. septembra obratiti i na Samitu balkanskih lidera, a govoriće i na Generlnoj skupštini 25. septembra, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počeo samit o Milenijumskim ciljevima razvoja

Izvor: Blic, 20.Sep.2010

U Generalnoj skupština Ujedinjenih nacija danas je otvoren samit o Milienijumskim ciljevima razvoja, na kome će tokom tri dana svetski lideri razmotriti dokle se stiglo na planu borbe protiv siromaštva u svetu...Otvarajući skup, predsedavajući skupštine Jozef Dajs, pozvao je sve šefove država...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.