Sijatro: Azil Gruevskom odobrile nezavisne vlasti

Izvor: RTS, 13.Dec.2018, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sijatro: Azil Gruevskom odobrile nezavisne vlasti

Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto rekao je da je azil bivšem makedonskom premijeru Nikoli Gruevskom odobren od strane nezavisnih vlasti i da zato ne može da komentariše sadržaj dosijea o bivšem makedonskom premijeru, prenosi makedonska agencija MIA.
Na pitanje zašto je njegova država dala azil bivšem makedonskom premijeru, osuđenom za korupciju, a da on sam nije podneo zahtev za azil kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svi drugi tražioci duž ograde mađarske granice, Sijarto je rekao da u Mađarskoj zahteve za azil obrađuju nezavisne vlasti, i da on ne može da komentarrise sadržaj dosijea o Gruevskom.

"Ove vlasti su odlučile da omoguće Gruevskom da podnese zahtev u sedištu u Budimpešti zbog bezbednosnih razloga, jer je on bio premijer deset godina. Ja smatram da je to normalno", kaže mađarski ministar spoljnih poslova.
Komentarišući zašto su mađarske službe prevezle Gruevskog do Budimpešte diplomatskim kolima, Sijarto je objasnio da se Gruevski predstavio u ambasadi u Tirani i da su ga oni vozili do Budimpešte, i to "ponovo zbog bezbednosti".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.