Šešelju zabranjen ulazak u Hrvatsku

Izvor: RTS, 31.Mar.2016, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelju zabranjen ulazak u Hrvatsku

Nakon današnje oslobađajuće presude Vojislavu Šešelju i brojnih reakcija koje je takva odluka izazvala, MUP Hrvatske je zabranio ulazak Šešelju u tu zemlju.
Portparolka policije Helena Biočić rekla je agenciji Beta da je MUP obavestio graničnu kontrolu da Šešelju izda rešenje o odbijanju ulaska u Hrvatsku u slučaju da se on pojavi na nekom od graničnih prelaza.

Prema njenim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rečima, takva odluka je u skladu sa Zakonom o strancima, koji predviđa mogućnost da se strancu odbije ulazak u Hrvatsku zbog opasnosti od ugrožavanja javnog poretka Hrvatske, nacionalne sigurnosti ili javnog zdravlja.
U međuvremenu, hrvatski premijer Tihomir Orešković je, u neformalnom razgovoru sa novinarima u Vukovaru, izjavio da će Šešelj biti uhapšen ukoliko dođe u Hrvatsku.
"Neka dođe, pa ćemo ga uhapsiti", rekao je Orešković, saopštila je pres-služba premijera, a prenose hrvatski mediji.
Šešelja je Haški tribunal danas oslobodio svih optužbi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šešelju zabranjen ulazak u Hrvatsku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2016

Nakon današnje oslobađajuće presude Vojislavu Šešelju i brojnih reakcija koje je takva odluka izazvala, MUP Hrvatske je zabranio ulazak Šešelju u tu zemlju, saznaje N1...Premijer Hrvatske Tihomir Orešković u međuvremenu je izjavio: "Neka dođe, pa ćemo ga uhapsiti", rekao je Orešković, saopštila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

MUP zabranio Šešelju ulazak u Hrvatsku

Izvor: SEEbiz.eu, 31.Mar.2016

ZAGREB - Nakon današnje oslobađajuće presude Vojislavu Šešelju te brojnih reakcija koje je takva odluka izazvala, N1 doznaje kako je MUP zabranio ulazak Šešelju u Hrvatsku...Premijer putem odnosa s javnošću Vlade poručuje: 'Neka dođe pa ćemo ga uhititi'...Podsjetimo, prethodno je premijer...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.