Šerbedžija: Dobra ideja da Tesla bude na hrvatskoj kovanici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2021, 19:39

Šerbedžija: Dobra ideja da Tesla bude na hrvatskoj kovanici

Glumac Rade Šerbedžija ocenio je da je dobra ideja da se veliki naučnik Nikola Tesla nađe na hrvatskoj kovanici od jednog evra jer bi to, kako kaže, bio dokaz o postojanju srpskog naroda u Hrvatskoj.

On je u intervjuu za Jutarnji list rekao da to što pre treba uraditi.

"Treba požuriti s tim, jer mislim da će Amerikanci to uskoro učiniti. Oni, naime, žele proglasiti Teslu pravim Amerikancem. Naravno da bi bilo dobro da Tesla u Americi dobije poziciju koju zaslužuje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao verovatno jedan od najvećih naučnika u istoriji čovečanstva, ali ja bih ipak voleo da Tesla bude pre svega na kovanici Hrvatske. Jer to je zemlja u kojoj je rođen i to bi bio dokaz da je taj narod, to jest Srbi iz Hrvatske, čiji je Tesla predstavnik, ovde postojao i da još ima malo nade da ne potone u zaborav", rekao je Šerbedžija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šerbedžija: Dobra ideja da Tesla bude na hrvatskoj kovanici

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Avg.2021

ZAGREB - Glumac Rade Šerbedžija ocijenio je da je dobra ideja da se veliki naučnik Nikola Tesla nađe na hrvatskoj kovanici od jednog evra jer bi to, kako kaže, bio dokaz o postojanju srpskog naroda u Hrvatskoj.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.