Satler optužio SNSD i HDZ da su obarali važne zakone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2022, 22:21

Satler optužio SNSD i HDZ da su obarali važne zakone

Šef Delegacije EU u BiH Johan Satler optužio je večeras SNSD Milorad Dodika i HDZ BiH Dragana Čovića da su se zalagali za evropsku perspektivu BiH, dok su istovremeno obarali važne zakona na tom putu, što je, kako kaže, nezamislivo.

Uprkos tome, Satler kaže da je uveren u evropsku perspektivu BiH i da je sada sve na bh. političkim zvaničnicima da usvoje neophodne zakonske propise kako bi BiH što pre dobija status kandidata za članstvo.

"Važne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zakone na tom putu obarali su SNSD i HDZ dok su se u isto vreme zalagali za evropski put, što je nezamislivo", rekao je Satler za sarajevsku N1 tv.

Govoreći o Samitu EU lidera, koji je danas završen u Briselu, Satler kaže da je što se BiH tiče rezultat pozitivan.

“Ja vidim čašu do pola punu. Mislim da ovi zaključci koje smo videli po prvi put Evropski savet nakon podnošenja zahteva jeste spremno da BiH da kandidatski status. Da, potrebno da se još nešto učini na strani BiH da bi se to ostvarilo”, kazao je Satler.

BiH, kazao je, mora pokazati da je ozbiljna kada je reč o reformama i to je nešto što treba brzo uraditi.

Ocenio je da je napred u BiH u protekle dve godine bio minimalan i istakao da je potrebno mnogo više.

Zabrinjava, dodao je, to što se Rusija meša u unutrašnja politička dešavanja u BiH.

Smatra da su, kako je rekao, pretnje koje su se mmogle čuti neprihvatljive, jer BiH je suverena zemlja i "mora biti u stanju da donosi vlastite odluke bez spoljnog uticaja".
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zatler: SNSD i HDZ obarali važne zakone

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jun.2022

SARAJEVO - Šef Delegacije EU u BiH Johan Zatler optužio je večeras SNSD Milorad Dodika i HDZ BiH Dragana Čovića da su se zalagali za evropsku perspektivu BiH, dok su istovremeno obarali važne zakona na tom putu, što je, kako kaže, nezamislivo.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.