Sastanak parlamentarnih stranaka RS zbog Inckove odluke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2021, 07:24

Sastanak parlamentarnih stranaka RS zbog Inckove odluke

U Narodnoj skupštini Republike Srpske danas će biti održan sastanak predsednika svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u RS, povodom odluke odlazećeg visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Incka, da se u Krivični zakon uvede zabrana i kažnnavanje negiranja genocida.

Ovaj sastanak sazvao je predsednik Parlamenta Nedeljko Čubrilović, kako bi se usaglasili stavovi i odgovor na Inckovu odluku, prenosi RTRS.

Srpski član Predsedništva BiH >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Milorad Dodik rekao je sinoć za Tanjug da Republika Srpska sprema potlički odgovor - blokadu institucija BiH dok se ne ukine odluka Incka i naglasio da izlaz iz takve situacije vidi u dogovoru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanić: Incko odluku doneo na odlasku, to pokazuje dvoličnost

Izvor: N1 televizija, 26.Jul.2021

Nekadašnji srpski član Predsedništva BiH, počasni predsednik Partije demokratskog Progresa Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je u Novom danu da misli da je visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko odluku o zakonu doneo relativno skoro, iz više razloga. "On je to privatno...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.