Saslušani beranski sveštenici, odluka u narednom periodu

Izvor: RTS, 18.Maj.2020, 14:26

Saslušani beranski sveštenici, odluka u narednom periodu

U beranskom osnovnom tužilaštvu saslušano je pet beranskih sveštenika, zbog tradicionalne litije u tom gradu na Đurđevdan. Sveštenici su tokom saslušanja negirali da su prekršili mere Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti (NKT). Odluka o tom predmetu biti donešena nakon što se u narednom periodu preduzmu i druge neophodne mere i radnje, javlja RTCG.
Beranski sveštenici saslušani >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zbog organizovanja litije na Đurđevdan u Beranama, negirali su da su prekršili mere Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti (NKT).

Sveštenici su tvrdili da to nije bila uobičajena Đurđevdanska litija već molitveni hod, da su se strogo držali pravila socijalne distance i odbacili optužbe da su organizovali okupljanje građana u glavnoj ulici. 
Iz beranskog Osnovnog državnog tužilaštva saopšteno je da su saslušani osumnjičeni D. R, S. M, M. C, P. D, i V. V. sveštenici Manastira Đurđevi Stupovi u Beranama, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.
"Odluka u navedenom predmetu biće donijeta nakon što se u narednom periodu preduzmu i druge neophodne mjere i radnje. O donijetoj odluci javnost će biti blagovremeno informisana", saopštilo je ODT Berane. 
U toku saslušanja veliki broj građana Berana se okupio ispred zgrade tužilaštva, i poručio da se neće razići dok se optužbe ne odbace.
Ispred su bile i porodice sveštenika, prijatelji, vernici i opštinski funkcioneri, prenosi RTCG.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sveštenici negirali da su prekršili mjere koordinacionog tijela

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Maj.2020

BERANE - Sveštenici iz Berana, koji su danas saslušani u Osnovnom državnom tužilaštvu u toj opštini, negirali su da su prekršili mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti organizovanjem tradicionalne litije na Đurđevdan, 6. maja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.