Šarović ne zna šta je tema, ali ide u Beograd

Izvor: RTS, 19.Sep.2019, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarović ne zna šta je tema, ali ide u Beograd

Mirko Šarović, predsednik opozicione Srpske demokratska stranke (SDS) u Republici Srpskoj i ministar trgovine u tehničkom mandatu Saveta ministara BiH, prisustvovaće u subotu sastanku predsednika Srbije Aleksanda Vučića s predstavnicima parlamentarnih stranaka u RS.
Šarović je, kako prenosi portal sarajevskog Avaza, rekao da ne zna šta je tema tog sastanka i o čemu će se razgovarti, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će svakako, kaže, prisustvovati.

Predsednik Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i člana Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je juče da će predstavnici svih parlamentarnih stranaka u RS razgovarati u subotu sa Vučićem u Beogradu i obavestiti ga o zaključcima u vezi sa ranije usvojenom Političkom deklaracijom bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) kojom se predviđa formiranje Republike BiH, bez entiteta i kantona.
Šarović nije želeo da komentariše izjavu Dragana Mektića, srpskog ministra bezbednosti u Savetu ministara BiH u tehničkom mandatu, koji je rekao da na taj sastanak ne bi išao, jer je, kako je rekao, "Vučić učinio sve da odmogne SDS-u na prethodnim izborima".
Rekao je da ne zna šta bi učinio Mektić da je na njegovom mestu, ali da će on ići na sastanak sa Vučićem.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.