Šarić  u jednoj evropskoj državi

Izvor: S media, 12.Feb.2010, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarić u jednoj evropskoj državi

Crnogorska Uprava policije saopštila da je od dve referentne bezbednosne agencije dobila obaveštenje da se Darko Šarić, koga traži srpski Interpol zbog sumnje da je umešan u šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike, nalazi u jednoj evropskoj državi.

Policija je, kako se navodi, negirala da im je američka bezbednosna agencija DEA dostavila bilo kakve podatke o tome da se Šarić skriva u Bijelom Polju, ili bilo gde na teritoriji Crne Gore.

U Upravi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << policije tvrde da su pojedinci i interesne grupacije oko njih, zbog sopstvenih interesa na političkoj i drugim scenama, kontinuirano podržavali i u različitim formama plasirali “spektakularne” medijske vesti.

Pušten Vuković

Beranska policija nije izrekla meru zadržavanja Drašku Vukoviću (32) iz Berana, članu klana Darka Šarića, koji se ranije danas predao tamošnjoj policijskoj upravi.

U saopštenju Policijske uprave u Beranu se navodi da je Vuković pušten nakon davanja izjave u policiji, u sklopu medjunardone policijske sardnje u operaciji “Balkanski ratnik”, koja se odnosi na zaplenu više od dve tone kokaina iz Južne Amerike.

Policija navodi da je Vuković došao po pozivu, kao i da će dalje eventualne mere i radnje prema njemu biti preduzete na osnovu zakonskih propisa i komunikacija sa nadležnim organima država koje ga traže i obaveza koje proističu iz članstva Crne Gore u Interpolu.



Homen: Puštanje Vukovića nije primer dobre saradnje


Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen ocenio je večeras da puštanje na slobodu Draška Vukovića nije primer dobre saradnje, i naveo da crnogorske vlasti nisu obavestile to ministarstvo o njegovoj predaji.

"S obzirom na to da su za Vukovićem raspisane poternice, ne samo Srbije, nego i drugih evropskih zemalja, potez crnogorskog pravosudja nije primer dobre saradnje", izjavio je Homen Tanjugu.

On je, medjutim, izrazio nadu da će na sastanku ministara pravde Srbije i Crne gore Snežane Malović i Miraša Radovića biti rešeni postojeći problemi i unapredjena sradnja dve države u borbi protiv organizovanog kriminala.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.