Kontrolor leta povezan sa vehabijama?

Izvor: Vesti-online.com, 06.Sep.2010, 02:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontrolor leta povezan sa vehabijama?

Ismar Abdulah Žiško, koji je zaposlen u Federalnoj direkciji za civilnu avijaciju (FED CAD) - Centru kontrole vazdušnog saobraćaja u Sarajevu, pripadnik je vehabijskog pokreta i blizak pripadnicima radikalnog islamskog pokreta u Kataru, piše "Glas Srpske".

Pozivajući se na izvor blizak policiji, "Glas Srpske" navodi da Žiško, koji je rođen u Sarajevu, nije imao veze sa islamistima dok nije otišao u Katar.

"Žiško se školovao u Kataru. Tamo je došao u kontakt >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa pripadnicima radikalnog islamskog pokreta. Moguće da se radi o članovima Al kaide. Po povratku u Sarajevo nastavio je da kontaktira sa njima, a viđaju se i danas", rekao je izvor lista.

On je naveo da se Žiško u međuvremenu zaposlio u FED CAD-u kao kontrolor vazdušnog saobraćaja na aerodromu u Sarajevu, ali da do sada u njegovom radu nije primećeno nešto sumnjivo.

Ismar Abdulah Žiško nije želio da komentariše ove navode, dok Amadeo Mandić, direktor FED CAD-a, čije je sedište u Mostaru, kaže da prvi put čuje za ovu informaciju.

"Svo osoblje u FED CAD-u prolazi proveru Granične policije. Pripadnici Granične policije BiH prilikom odobravanja dozvole vrše proveru svih koji ulaze u Centar kontrole vazdušnog saobraćaja u Sarajevu i na aerodrom. Posle tog oni koji su provereni dobijaju iskaznicu da su prošli tu proveru", rekao je Mandić.

On je dodao da do sada od Granične policije nije ni za koga dobio navode koji bi ukazivali na neku sumnju, pa ni za Ismara Abdulaha Žiška, koji redovno prolazi ovu proveru i ima iskaznicu Granične policije za slobodan prolaz.

U Graničnoj policiji BiH "Glasu Srpske" nije ni potvrđeno ni negirano da postoje podaci o Žišku koji ukazuju na njegovu povezanost sa radikalnim islamistima.

"Izvršićemo kompletnu proveru podataka o svima. Uskoro ćemo moći da iznesemo tačne podatke i da vam kažemo sve što vas zanima", rečeno je u Graničnoj policiji BiH.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kontrolor leta povezan sa vehabijama?

Izvor: TimockeVesti.net, 06.Sep.2010

Ismar Abdulah Žiško, koji je zaposlen u Federalnoj direkciji za civilnu avijaciju (FED CAD) Centru kontrole vazdušnog saobraćaja u Sarajevu, pripadnik je vehabijskog pokreta i blizak pripadnicima radikalnog islamskog pokreta u Kataru, piše "Glas Srpske".....Procitajte celu vest na izvornoj stranici Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Kontrolor leta - vehabija?

Izvor: RSplaneta.com, 06.Sep.2010

Ismar Abdulah Žiško, koji je zaposlen u Federalnoj direkciji za civilnu avijaciju /FED CAD/ - Centru kontrole vazdušnog saobraćaja u Sarajevu, pripadnik je vehabijskog pokreta i blizak pripadnicima radikalnog islamskog pokreta u Kataru, piše "Glas Srpske". Pozivajući se na izvor blizak policiji,...

Nastavak na RSplaneta.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.