Sanader osuđen za ratno profiterstvo

Izvor: Mondo, 22.Okt.2018, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader osuđen za ratno profiterstvo

Bivši hrvatski premijer Ivo Sadader osuđen je danas na dve i po godine zatvorske kazne zbog ratnog profiterstva. Kaznu već odslužio.

Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Sudija Jasna Galešić je Sanadera proglasila krivim u aferi za primanje mita od austrijske banke Hipo u ratnom periodu 1995. godine, prenosi Index.hr.

Ona je u obrazloženju navela da je Sanader zloupotrebio svoj položaj i počinio dela protiv službene dužnosti i ratnog profiterstva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Naloženo mu je i da u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude uplati 3,61 milijun kuna (oko 480.000 evra).

U kaznu mu se uračunava vreme koje je proveo u istražnim zatvorima pošto mu je izrečena nepravosnažna presuda 2012. godine. Po tome, ovu kaznu je već odslužio.

Kako se navodi, presuda Ivi Sanaderu za ratno profiterstvo je prva te vrste u istoriji Hrvatske.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Ivo Sanader i osuđen i oslobođen

Izvor: B92, 22.Okt.2018

Zagreb -- Bivši premijer i nekadašnji predsednik Hrvatske demokratske zajednice Ivo Sanader je na sudu u Zagrebu dobio presude...On je prvostepeno oslobođen optužbe za korupciju u slučaju prodaje jeftine struje na štetu Hrvatske elektroprivrede (HEP)...Sutkinja Jasna Galešić koja je ranije danas...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.