Sanader: Hrvatska se ne boji protivtužbe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader: Hrvatska se ne boji protivtužbe

ZAGREB - Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je danas u Zagrebu da Hrvatska nema razloga da se boji najavljene protivtužbe Srbije na hrvatsku tužbu za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, prenosi HINA.

Nemamo se zašto bojati protutužbe, jer rat se nije vodio u Srbiji nego u Hrvatskoj. Nisu hrvatski vojnici išli u Srbiju, nego su srpski vojnici dolazili u Hrvatsku rekao je Sanader.

"Nije razoren Novi Sad nego Vukovar", istakao je Sanader. "Bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bi dobro da se Srbija suoči s prošlošću, za koju nije odgovorna sadašnja Vlada nego Miloševićeva velikosrpska politika", dodao je hrvatski premijer.

"Sada govoriti o tome pa ići u Drugi svjetski rat, to je smiješno", kazao je Sanader.

Predstavnici Srbije najavili su mogućnost podnošenja protutužbe koja bi polazila od "kontinuiteta genocida" iz Drugog svjetskog rata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.