Salcburgu preti humanitarna katastrofa

Izvor: RTS, 27.Sep.2015, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salcburgu preti humanitarna katastrofa

Pošto je Nemačka odlučila da od ponedeljka ukine vanredne vozove za izbeglice iz Salcburga, ovom gradu preti humanitarna katastrofa, upozorava gradonačelnik tog grada Hajnc Šaden.
Ukidanje vozova zaoštrilo bi situaciju na železničkoj stanici u Salcburgu, na koju dnevno pristiže oko 2.000 izbeglica, prenosi Tanjug.

Humanitarne organizacije i nadležne vlasti već rade na granicama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svojih kapaciteta, upozoravaju u Salcburgu.
"Crveni krst i Karitas već govore o humanitarnoj i sanitarnoj katastrofi koja se najavljuje na granici ka Frajlasingu. To nam preti i na železničkoj stanici, ako budu dolazili dalji vozovi iz Beča, Graca ili Filaha", upozorava gradonačelnik Salcburga Hajnc Šaden.
Već par dana su vlasti Salcburga apelovale na Beč i jug Austrije da uspore dalji transport izbeglica u pravcu Salcburga.
Nakon što je garaža železničke stanice danima bila prepuna, sa više od 1.000 izbeglica, Grad je odlučio da iz humanitarnih, higijenskih i bezbednosno-tehničkih razloga broj ograniči na 800.
U subotu veče su salcburške vlasti saznale da će Nemačka obustaviti vanredne vozove, o čemu je informisano i Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje nije želelo da potvrdi ovu vest.
Doskoro su vanredni vozovi, prema podacima austrijske železnice, transportovali u Nemačku oko 1.200 izbeglica od 2.000 koliko dnevno pristiže u Salcburg.
Ostatak izbeglica drugim sredstvima pokušava da se domogne Nemačke preko prelaza Frajlasing, gde moraju da čekaju više sati kako bi izašli iz Austrije.
Šaden zahteva od pokrajinske institucije za vanredne situacije da izradi strukture za snabdevanje u pograničnom pojasu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Salcburgu preti humanitarna katastrofa

Izvor: Radio 021, 27.Sep.2015

Pošto je Nemačka odlučila da od ponedeljka ukine vanredne vozove za izbeglice iz Salcburga, ovom gradu preti humanitarna katastrofa...Ukidanje vozova zaoštrilo bi situaciju na železničkoj stanici u Salcburgu, na koju dnevno pristiže oko 2.000 izbeglica. Humanitarne organizacije i nadležne vlasti...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.