SKANDAL! Ministarka bez dozvole kolima pregazila dete

Izvor: Mondo, 09.Mar.2019, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL! Ministarka bez dozvole kolima pregazila dete

Ministarka regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac nije imala važeću vozačku dozvolu. Automobilom je naletela u Vinkovcima na dete koje je pretrčavalo ulicu. Devojčica teže povređena.

Foto: Guliver/Getty Images/Golfcuk

Iz vukovarsko-sremske policije navode kako se nesreća dogodila u trenuku kada je dete prelazilo ulicu izvan obeleženog pešačkog prelaza, prenela je Hina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Devojčica je prevezena na hitni prijem u Opštu županijsku bolnicu u Vinkovcima gde joj je pružena pomoć, a potom je prevezena u KBC Osijek, potvrdila je portparolka vinkovačke bolnice Sonja Marinković.

Stravična nesreća: Poginulo dete, dvoje kritično!

"Dete nije bilo životno ugroženo. Pregledom je utvrđena povreda potkolenice", kazala je Marinković.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU medijima je uputilo saopštenje u kojem je navedeno da je danas u Vinkovcima pred vozilo kojim je upravljala Gabrijela Žalac, van obeleženog pešačkog prelaza istrčalo 10-godišnje dete.

"Ostavka se ne očekuje"

Portparol hrvatske vlade Marko Milić izjavio je da ministarka "ostavku nije podnela niti se to očekuje od nje"."Kaznu za vožnju bez vozačke je odmah podmirila i to nema veze sa nesrećom. Premijer (Andrej Plenković) se čuo s njom i svi smo potreseni. Radi se o nesreći koja može da se dogodi svakom", kazao je Milić za index.hr.

U saopštenju se dodaje da je dete hitno kolima hitne pomoći prevezeno u vinkovačku bolnicu gde je konstatovan prelom potkolenice.

"S obzirom na šok za obe porodice, oglašavamo se pisanim putem. Detaljnije o celom slučaju izjasniće se nadležne službe. U popodnevnim satima gospođa Žalac posetiće povređeno dete", navelo je ministarstvo.

Mediji javljaju da hrvatska ministarka nije imala važeću vozačku dozvolu u trenutku kada je vozilo, kojim je upravljala, naletelo na dete.

Iz vukovarsko-sremske policijske uprave saopštili su da je ministarki, pošto je upravljala vozilom sa nevažećom vozačkom dozvolom, izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000 kuna (oko 135 evra), odnosno 500 kuna (oko 67 evra), ako kaznu plati odmah, što je, kako se navodi, ona i učinila.

Alko-test je pokazao da ministarka Žalac u trenutku saobraćajne nesreće nije bila pod uticajem alkohola, navodi hrvatski N1.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.