Ružić: Do 1. decembra promene u lokalnim vlastima

Izvor: Press, 29.Okt.2012, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Do 1. decembra promene u lokalnim vlastima

Do 1. decembra vlast u mnogim gradovima i opštinama u Srbiji biće promenjena, izjavio je predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije Branko Ružić.

Ružić je za današnje "Večernje novosti" rekao da očekuje da se ono što je dogovoreno na sastanku lidera vladajuće koalicije i ostvari, što znači da će se do 1. decembra vlast u mnogim gradovima i opštinama promeniti.

"Radi se o pragmatičnom pristupu u interesu građanki i građana lokalnih sredina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Pojam 'prekomponovanje' ne treba stavljati u pežorativan kontekst, jer su se takvi procesi i ranije dešavali. Mnogo je lakše, ukoliko pored nesporne političke volje postoji i matematička mogućnost, prekompozicijom upodobiti lokalne sa republičkom vlašću i time napraviti lakšu koordinaciju", ocenio je Ružić.

Na pitanje da li postoji opasnost da lokalni odbori odbiju poslušnost stranačkih centrala, Ružić je odgovorio da je takva mogućnost svedena na minimum, bar što se tiče SPS-a.

"Što se nas u Socijalističkoj partiji Srbije tiče, takva mogućnost je svedena na minimum. Mi smo ozbiljna politička organizacija, uvažava se svaki legitiman stav, ali je i obaveza svih nivoa organizovanja da poštuju demokratskom većinom donete odluke. Dakle, bez bilo kakve mistifikacije i oportunizma", naglasio je Ružić.

Ružić je rekao i da se ne slaže s konstatacijom da je funkcionisanje lokalnih vlasti paralisano, kao i da ne vidi odgovornost bilo koje strane.

"Treba da imaju stratešku političku opredeljenost na nivou Republike. Ono što opterećuje te procese jeste niz specifičnosti, razlika i sukobljenih interesa nosilaca političke volje na lokalu. Na žalost, obično to nije argumentovano sučeljavanje, bazirano na programskim i ideološkim razlikama, već isključivo na sujetama i sitnosopstveničkim interesima. Za nas je važno da nosioci vlasti na lokalu ispred SPS rade u najboljem interesu građana", kazao je Ružić.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.