Rusija uzvratila Bugarskoj proterivanjem diplomate

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2019, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija uzvratila Bugarskoj proterivanjem diplomate

Rusija je proglasila diplomatu Ambasade Bugarske u Moskvi "personom non grata" kao odgovor na proterivanje jednog ruskog diplomate, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova u Sofiji.

Bugarska novinska agencija BTA prenosi da rang bugarskog diplomate proteranog iz Moskve odgovara rangu ruskog diplomate koga je Sofija proterala krajem oktobra.

Bugarski ambasador u Moskvi Atanas Krastin je obavešten da, po diplomatskom protokolu, proterani diplomata mora >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da napusti Rusiju u naredna 24 časa.

Bugarska je 29. oktobra "personom non grata" proglasila jednog diplomatu iz Ambasade Rusije koga su bugarske vlasti osumnjičile za špijunažu, prenosi ruska agencija Taš.

Tada je Bugarska odbila i da izda vizu ruskom vojnom ataše pri Ambasadi u Sofiji.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksander Gruško je tada rekao da će Moskva razmotriti uzvratne mere što je uobičajeno u diplomatskoj praksi.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.