Izvor: B92, 26.Maj.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romi osuđuju ubistvo deteta

Beograd -- Prezidijum Svetske organizacije Roma i Svetski parlament Roma najoštrije su osudili svirepi zločin Stevana Cvijetića koji je gvozdenom šipkom ubio dečaka Senada Hokića.

68-godišnji Cvijetić je 14-godišnje romsko dete 22. maja u Bijeljini, kako prenosi Informativna romska agencija, zlotvorski udario gvozdenom šipkom samo zato što se ono s drugom decom igralo ispred njegove kapije.

"Čovek koji je dete ubio gvozdenom šipkom ne može se drugačije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nazvati nego zločincem kakvi su bili ustaški i nacistički zlotvori koji su Rome ubijali šipkama, maljevima i drugim tupim oruđima. Zar ta vremena nisu prošla, pitamo nadležne u Bijeljini i Republici Srpskoj i tražimo da najstrože kazne zločinca", kaže se u saopštenju Dragoljuba Ackovića, potpredsednika Svetskog parlamenta Roma.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.