Roćen: O ambasadoru nakon izbora

Izvor: B92, Tanjug, 23.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roćen: O ambasadoru nakon izbora

Podgorica -- Šef crnogorske diplomatije Milan Roćen izjavio je da u državnom vrhu do sada nije bilo reči o novim imenima za ambasadora Crne Gore u Beogradu.

On je rekao i da do vanrednih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, koji su raspisani za 29. mart, neće biti imenovanja na tu funkciju. Roćen je ocenio da su interes Srbije i Crne Gore i njihovih građana što bolji odnosi dveju zemalja, "kako i dolikuje susedima, posebno tako bliskim kao što su te dve države", preneli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su podgorički mediji.

U obostranom je interesu, a na to dve države obavezuje i zajednička evropska perspektiva, da problem u vezi sa crnogorskim ambasdorom u Beogradu bude rešen, rekao je Roćen.

Što se Crne Gore tiče, kuca se na otvorena vrata, istakao je on. U vezi sa pominjanjem imena potencijalnih kandidata, Roćen je ocenio da su sve to "najobičnije spekulacije".

Ambasadorka Crne Gore u Beogradu Anka Vojvodić proglašena je personom non grata nakon što je crnogorska vlada priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova 9. oktobra prošle godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Roćen: Imenovanja novog ambasadora u Srbiji neće biti do izbora

Izvor: Blic, 23.Feb.2009

Šef crnogorske diplomatije Milan Roćen izjavio je danas da u državnom vrhu do sada nije bilo reči o novim imenima za ambasadora Crne Gore u Beogradu, kao i da do izbora neće biti imenovanja na tu funkciju...On je ocenio da su interes Srbije i Crne Gore i njihovih građana što bolji odnosi dveju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.