Razmeštanje migranata blizu granice sa Hrvatskom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2019, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razmeštanje migranata blizu granice sa Hrvatskom

Policija Bosne i Hercegovine sprovela je akciju u kojoj je na stotine ilegalnih migranata prebacila u kamp Vučjak, u blizini granice s Hrvatskom, uprkos najavama lokalnih vlasti u Bihaću da će prestati da izdržavaju rad tog migrantskog centra.

Hrvatski mediji upozoravaju da bi idućih dana zbog, kako se navodi, pretećih najava mogla da se pogorša dramatična situacija s migrantima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanske županije potvrdilo je akciju premeštanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ilegalnih migranata koji borave na javnim površinama u Bihaću, napuštenim objektima i objektima koji nisu registrovani za pružanje usluga smeštaja.

Do kasnih popodnevnih sati juče je u Vučjak prebačeno najmanje 500 migranata.

Policija je premeštanje migranata počela da sprovodi kada je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić u Sarajevu, najavio kako će lokalne vlasti od početka iduće nedelje prestati da pruža bilo kakvu pomoć radu centra Vučijak.

Index.hr podseća da je kamp podignut kao privremeno utočište za one migrante za koje nije bilo mesta u centrima Miral i Bira, kao i da u njemu nema čvrstih objekata ni pristup tekućoj vodi.

"Od ponedeljka prestajemo pružati bilo kakve usluge u kampu Vučjak: Pustićemo neka problem eksalira ne bi li se rešio", kazao je Fazlić.

Prema podacima koje je izneo Fazlić, na području Unsko-sanske županije boravi najmanje 6.000 ilegalnih migranata, od kojih je najveći deo smešten baš u Bihaću.

Svi oni čekaju priliku kako bi pokušali preći granicu s Hrvatskom i nastaviti put ka drugim državama-članicama Evropske unije, prenose hrvatski mediji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

BiH policija razmešta migrante blizu granice sa Hrvatskom

Izvor: B92, 16.Okt.2019

Sarajevo -- Policija BiH sprovela je akciju u kojoj je na stotine ilegalnih migranata prebacila u kamp Vučjak, u blizini granice s Hrvatskom...Hrvatski mediji upozoravaju da bi idućih dana zbog, kako se navodi, pretećih najava mogla da se pogorša dramatična situacija s migrantima...Ministarstvo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.