Rast reka u regionu, prva žrtva u Sloveniji

Izvor: Studio B, 13.Sep.2014, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast reka u regionu, prva žrtva u Sloveniji

Prva žrtva poplava u Sloveniji. U delovima zemlje zabeležen rast vodostaja pošto je tokom noći palo 30 do 80 milimetara kiše, izveštavaju lokalni mediji.

U centralnom delu Hrvatske - Karlovcu - proglašeno je vanredno stanje zbog visokog vodostaja reka Korane i Kupe.

U Karlovcu je rano jutros proglašeno vanredno stanje zbog visokog vodostaja Korane i Kupe, pa se evakuiše stanovništvo iz više karlovačkih naselja uz reku.

Portparolka gradske vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Ana Župančić Žunac kaže da je vodostaj reka viši nego što je bio u februaru.

U kritičnim naseljima sprovode se aktivnosti izmeštanja materijalnih dobara i bolesnih i nepokretnih osoba na više spratove objekata uz pomoć pripadnika operativnih snaga vatrogasaca za zaštitu i spasavanje.

Postojeće nasipe uz reku Koranu u karlovačkoj gradskoj opštini Rakovac treba nadograditi "zečjim nasipima" uz najavljenju moguću evakuaciju u sektorima Pokupska dolina, Mostanje, Logorište i Pokuplje.

Vodostaj reka u Sloveniji počeo je da raste u centralnim i istočnim delovima, pošto je noćas palo 30 do 80 milimetara kiše.

Zbog erozije obale jedan auto je upao u korito potoka Bolska, pri čemu je jedna žena poginula, dok se druga osoba vodi kao nestala, prenosi STA.

Oba putnika automobila bili su tehničari AMZS, koji su se rano jutros nalazili na dužnosti. Žena koja se udavila pronađena je dva sata nakon nesreće, nizvodno, zaglavljena u granje. Potraga za drugom osobom iz auta je još u toku.

Poplavama su zahvaćene znatne površine na istoku i u centralnom delu Slovenije, naročito u slivu Krke i Save.

Na stotine kuća je poplavljeno u Dolenjskoj, a zbog poplava i klizišta zatvorene su desetine uglavnom lokalnih puteva.

Zatvoreno je nekoliko isključenja na lokalne puteve sa magistralnog puta duž Save oko Zidanog Mosta, ali i duž Dravinje, a na mnogim deonicama lokalnih puteva obustavljen je saobraćaj.

Uprava za vanredne situacije saopštila je da je počela da distribuira vreće sa peskom i pumpe za vodu.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.