Ranjena novinarka Vijesti

Izvor: RTS, 08.Maj.2018, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ranjena novinarka "Vijesti"

Olivera Lakić, novinarka crnogorskih "Vijesti", ranjena je u pucnjavi ispred svog stana na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici. Lakićeva je zadobila prostrelne rane i van je životne opasnosti. U sredu protest novinara u Podgorici.
Novinarka podgoričkih Vijesti, Olivera Lakić prebačena je u bolnicu pošto je na nju, ispred kuće u kojoj stanuje, pucao neidentifikovani napadač. Lakićeva je pogođena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u nogu, zadobila je prostrelnu ranu desne potkolenice i van životne opasnosti je.

Dežurni doktor Aleksadnar Vulić je potvrdio da Lakićeva nije životno ugrožena i dodao da će ona biti zadržana u Centru za vaskularnu hirurgiju.
Glavni i odgovorni urednik Vijesti Mihailo Jovović je istakao da je Lakićeva ispričala da joj je jedan muškarac prišao kada je prilazila ulazu zgrade u kojoj živi i pucao u nogu, a da je videla još dva muškarca kako beže.
Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Vesko Damjanović osudio je napad na Oliveru Lakić.
"Učinićemo sve što je u našoj moći da saznamo i otkrijemo ovaj događaj i izvršioce privedemo pravdi", rekao je Damjanović.
To je bio drugi napad na Oliveru Lakić. Pre šest godina, napadnuta je, takođe, ispred svog stana ali počinioci ovog nedela nikada nisu privedeni pravdi.
Urednica Vijesti Marijana Bojanić rekla je za Internet portal RTS-a da je napad na Oliveru Lakić očigledan primer da u "Crnoj Gori nema ni govora o medijskim slobodama", te da postoji mogućnost da je ovaj napad posledica zapaljive retorike viđene tokom nedavne predizborne kampanje. 
Ispred Kliničkog centra Crne Gore okupio se veliki broj kolega iz svih redakcija. Za sredu je najavljen protest crnogorskih novinara u Podgorici.
Napad na novinarku Vijesti osudile su sve crnogorske partije, a brzu i efikasnu istragu zatražio je i premijer Crne Gore Duško Marković. 
Pre dva meseca, još jedan novinar Vijseti, Sead Sadiković bio je meta bombaškog napada u Bijelom polju. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.