Radnici Rudnika Boksita zauzeli zgradu kompanije

Izvor: S media, 03.Jun.2010, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Rudnika Boksita zauzeli zgradu kompanije

Radnici nikšićkog Rudnika boksita zauzeli su danas upravnu zgradu tog preduzeća, kojom gazduje ruska Centralnoevropska aluminjumska kompanija .

Radnici su polomili stakla na ulaznim vratima preduzeća i ušli u upravnu zgradu kompanije nakon neuspelih pregovora sindikata i uprave o isplati martovske zarade.

Uprava rudnika napustila je zgradu na sporedni ulaz uz pomoć pripadnika crnogorske policije. U zgradi je oko 200 radnika kompanije koji prete da neće izaći >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dok se ne ispune njihovi zahtevi.

Oni traže ostavku uprave Rudnika i isplatu martovskih zarada, a identičan scenario vidjen je i u Podgorici krajem aprila ove godine, kada su radnici Kombinata aluminijuma zauzeli upravnu zgradu tog preduzeća.

Rudnicima i KAP-om gazduje CEAK.

Protesti u nikšićkom preduzeću su učestali od početka godine. Rudari su se u dva navrata ove godine, tokom januara i marta, više dana zatvarali u rudarske jame nezadovoljni stanjem u preduzeću.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.