Radikalni islamista uhapšen na granici BiH i Srbije

Izvor: RTS, 14.Jun.2017, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikalni islamista uhapšen na granici BiH i Srbije

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su u istočnoj Bosni radikalnog islamistu Enesa Mešića, bivšeg pripadnika Islamske države, u pokušaju da ilegalno pređe granicu i ponovo se priključi toj terorističkoj organizaciji, saopšteno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine.
U saopštenju se navodi da je na području Rudog uhapšena jedna osoba u pokušaju da pređe granicu sa Srbijom, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čega je predata u nadležnost državne policijske Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), potvrdila je za Hinu portparolka Granične policije BiH Sanela Dujković.

Iz Granične policije nisu naveli druge pojedinosti osim da je u pitanju osoba koja je bila na popisu onih koji se nalaze pod prismotrom.
Mediji navode da je u Rudom uhapšen Enes Mešić, koji je u oktobru prošle godine osuđen na tri godine zatvora zbog učestvovanja u redovima terorističke organizacije Islamske države.
Kod njega su granični policajci pronašli 5.000 evra, te je zbog osnovane sumnje da je pokušao da ode na ratište u inostranstvu lišen slobode, naveli su lokalni mediji u BiH.
Policijske agencije Mešića, koji živi u zatvorenoj selefijskoj zajednici u Gornjoj Dubnici kod Kalesije, godinama smatraju jednim od najradikalnijih pripadnika selefijskog pokreta.
Regionalna TV N1 prenela je da je Enes Mešić osuđen na tri godine zatvora pred Sudom BiH zbog pridruživanja ID i borbe na sirijskom ratištu i njegovo ime je bilo na posebnoj listi.
Reč je o listi na kojoj se nalaze osobe koje su počinila najteža krivična dela, a koje potražuje SIPA.
Mešić je, kako se navodi, uhapšen kada je u utorak pokušao ilegalno da pređe granicu BiH i Srbije blizu benzinske pumpe kod Rudog.
N1 saznaje da je Enes Mešić, iako je osuđen u oktobru prošle godine i važi za jednog od najradikalnijih pripadnika selefijskog pokreta, u trenutku hapšenja čekao na odsluženje kazne.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen radikalni islamista Mešić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2017

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su u istočnoj Bosni radikalnog islamistu Enesa Mešića, bivšeg pripadnika Islamske države, u pokušaju da ilegalno pređe granicu i ponovno se priključi ovoj terorističkoj organizaciji, saopšteno je iz Granične policije u Bosni i Hercegovini...U saopštenju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Akcija SIPA u Sarajevu: U toku pretresi na nekoliko lokacija

Izvor: Blic, 14.Jun.2017

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo provode policijsku akciju na području Kantona Sarajeva...Iz Tužilaštva KS kažu da u ovom trenutku ne mogu davati detaljnije informacije o akciji, te dodaju da će više podataka biti poznato po okončanju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.