Izvor: B92, 27.Jun.2010, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUM: Sveštenik ubio svoju decu

Bukurešt -- Unitarijanski sveštenik u transilvanskom gradu Medijaš, u crkvi je ubio svoje dvoje dece od pet i sedam godina i posle toga bacio se pod voz.

Sveštenikova supruga je od više godina bolesna i nepomična, pa je on brinuo o deci, a u poslednje vreme imao je psihičke probleme.

Sveštenik je zbog toga nedavno bio interniran u bolnici.

Sinoć je uzeo decu i odveo u crkvu. Pošto se nije vratio tokom više sati, njegova supruga je molila administratora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << crkve da vidi da li je tamo, a taj je našao samo mrtvu decu.

Kasnije se utvrdilo da se sveštenik bacio po voz, u blizini crkve.

Ljudi koji su ga poznavali izjavili su da je sveštenik Čeh Deneš (35) bio jedan "miran i dobar čovek".

Episkop Unitarijanske crkve u Transilvaniji Ferenc Balint-Benčedi je rekao za TV Realitatea da se dogodilo nesto užasno i da je pre nekoliko dana posetio sveštenika u bolnici, koji se žalio da je zabrinut zbog svoje supruge.

Episkop je još rekao da ne shvata kako su mogli lekari da puste sveštenka iz bolnice.

Unitarijanska crkva je osnovana u Transilvaniji 1568. godine u okviru protestantske reforme. Ta crkva negira svetu trojicu i stavlja u centru svoje doktrine "jedinog Boga".

U Transilvaniji ima oko 70 000 vernika te veroispovesti, svi mađarskog porekla.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sveštenik ubio svoju decu

Izvor: RTS, 27.Jun.2010

Unitarijanski sveštenik u transilvanijskom gradu Medijaš, ubio svoje dvoje dece, a zatim izvršio samoubistvo bacivši se pod most. Sveštenik, kako se navodi, u poslednje vreme imao psihičke probleme...U transilvanijskom gradu Medijaš, tridesetpetogodišnji unitarijanski sveštenik Čeh Deneš...

Nastavak na RTS...

Rumunija: Sveštenik ubio svoje dvoje dece i izvršio samoubistvo

Izvor: Blic, 27.Jun.2010

Unitarijanski sveštenik u transilvanskom gradu Medijaš, sinoć je ubio u crkvi svoje dvoje dece od pet i sedam godina i posle toga bacio se pod voz, prenosi danas agencija Mediafaks. Unitarijanska crkva..Sveštenikova supruga je od više godina bolesna i nepomična, pa je on brinuo o deci, a u poslednje...

Nastavak na Blic...

Sveštenik ubio svoje dvoje dece i izvršio samoubistvo

Izvor: Glas javnosti, 28.Jun.2010, 06:58

Sveštenik ubio svoje dvoje dece i izvršio samoubistvo..BUKUREŠT - Unitarijanski sveštenik u transilvanskom gradu Medijaš, ubio je u crkvi svoje dvoje dece od pet i sedam godina i posle toga bacio se pod voz, prenosi agencija Mediafaks...Sveštenikova supruga je od više godina bolesna i nepomična,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.