Pupovac: Pitanje dvojezičnih ploča je stvar hrvatskog društva

Izvor: RTS, 24.Jul.2019, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac: Pitanje dvojezičnih ploča je stvar hrvatskog društva

Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je da očekuje od svih, uključujući i premijera i predsednicu Hrvatske, da se više angažuju protiv produbljivanja podela, netolerancije i nesprovođenja zakona.
Milorad Pupovac je, govoreći o dvojezičnim pločama u Vukovaru, rekao da je pogrešno reći da je to stvar vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave i Grada Vukovara.

"To je stvar društva te >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << hrvatske države i politike općenito. Bilo je od početka nepošteno svu stvar svaliti na Vukovar i tamošnje okolnosti", rekao je Pupovac.
Rekao je da je jučerašnja sednica Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina za cilj imala da pokaže da gradonačelnik i odbornici tamo nisu sami.
"I odluka Ustavnog suda koji je odredio da se prava srpske nacionalne manjine u tom gradu moraju unaprijediti je išla u tom pravcu. Tako da ćemo se morati svi više angažirati oko toga, a ne to prepuštati samo ljudima u Vukovaru", poručio je Pupovac.
Očekuje, kaže, da se i premijer i predsjednica Republike i svi "više angažiraju oko toga da nema više prostora za produbljivanjem podjela, netolerancije i toga da se zakoni ne provode".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pupovac: Dvojezične table pitanje za celu Hrvatsku

Izvor: B92, 24.Jul.2019

Predsednik SDS S-a Milorad Pupovac izjavio je da očekuje od svih, da se više angažuju protiv produbljivanja podela, netolerancije i nesprovođenja zakona..."Mislim da je pogrešno razmišljati da je to stvar vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave i Grada Vukovara. To je stvar društva i hrvatske...

Nastavak na B92...

Pupovac o dvojezičnim tablama: Nepošteno je sve svaliti na Vukovar

Izvor: Danas, 24.Jul.2019

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je danas, da je za postavljanje dvoježičnih tabli u Vukovaru, potrebno da se svi, uključujući premijera i predsednicu Hrvatske, više angažuju protiv produbljivanja podela, netolerancije i nesprovođenja zakona. Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.