Pupovac: Kolinda više misli na modu nego na Ustav

Izvor: RTS, 15.Feb.2019, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac: Kolinda više misli na modu nego na Ustav

Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac kritički se osvrnuo na četvorogdišnji rad hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, ocenivši da je tokom tog perioda trebalo više pažnje da posvećuje Ustavu, umesto modi.
Milorad Pupovac je za Večernji list tim povodom rekao da je previše događaja, politika, poruka koje su pokazivale i doprinosile tome da Hrvatska nije zemlja svih svojih građana, a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsednica, kazao je, nije bila među najistaknutijim zagovornicima politike "zemlja svih hrvatskih građana". 

"Predsednica je trebalo više pažnje da posvećuje Ustavu od mode", rekao je Pupovac, čija stranka podržava aktuelnu hrvatsku vladu premijera Andreja Plenkovića.
Upitan da li je predsednica doprinela da se reše otvorena pitanja sa Srbijom, Pupovac kaže da se to ne može rešiti črobnim štapićem.
Tome, smatra, treba da se posvete svi koji imaju moralan osećaj i mogućnost da tome doprinesu. 
Grabar Kitarovićeva inaugurisana je kao prva žena predsednica Hrvatske na današnji dan pre četiri godine.
Ušavši u petu godinu mandata ona je ranije danas u izjavi za Medija servis rekla da još nije odlučlia da li će ponovo biti kandidat za šefa hrvatske države.
"Zekanović je čovek prazne duše" 
Komentarišući izjavu Hrvoja Zekanovića, poslanika HRASTA, da mu je žao što predsednik SDSS-a nije 1995. godine na traktoru izbegao u Beograd, Pupovac kaže da mu ta izjava zvuči kao izjava čoveka prazne duše. 
Pupovac kaže da svako od nas ima svoje iskustvo u vezi s ratom a da on o svom iskustvu ne govori pa neće ni sada.
"Izjava zastupnika Zekanovića mi zvuči kao izjava čoveka prazne duše, duše koja je prazna kao što su prazna naselja onih za koje on kaže da su otišli na traktorima. Prazne duše čoveka koji gleda kako nam se i dalje prazni zemlja, samo ne po traktorskoj osnovi, nego sada po nekoj drugoj, irskoj, austrijskoj ili nemačkoj osnovi", rekao je Pupovac za Večernji list.
Precizirao je da svaka duša, koja ima tu vrstu praznine kao što mu se, kako je rekao, čini da je ima Zekanovićeva, nema nikakvu moralnu, hršćansku osetljivost za to kroz šta su Srbi prošli i kroz šta prolaze.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pupovac: Kitarović posvećivala više pažnje modi nego Ustavu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Feb.2019

Predsednik SDSS, Milorad Pupovac kritički se danas osvrnuo na četvorogdišnji rad hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, ocenivši da je tokom tog perioda trebalo više pažnje da posvećuje Ustavu, umesto modi...Pupovac je za Večernji list, tim povodom rekao da je previše događaja, politika,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.