Pukla brana na Lapišnici iznad Sarajeva

Izvor: B92, 06.Feb.2019, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pukla brana na Lapišnici iznad Sarajeva

Brana i most na Lapišnici iznad Sarajeva pukli su zbog velikih količina padavina prethodnih dana.

Brana i konstrukcija povezuju obale Miljacke, a zbog prevoza teških građevinskih mašina koje učestvuju u gradnji mini-hidroelektrana na Miljacki u opštini Istočno Sarajevo, prenosi sarajevski Kliks.

Kako se navodi, zbog velikih količina vode, brana i most su zadržavali sve što je Miljacka nosila i sprečavali protok vode, zbog čega je došlo do formiranja veštačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jezera.

Međutim, velike količine vode sa svim nakupljenim udarili su velikom snagom u branu na Bentbaši i samo zahvaljujući pravovremenoj reakciji zaposlenih na brani Bentbaša koji su je na vreme spustili, nije došlo do većih posledica.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PUKLA BRANA IZNAD SARAJEVA: Zaposleni brzo reagovali, pa sprečili katastrofu

Izvor: Kurir, 06.Feb.2019

Brana i most na Lapišnici iznad Sarajeva pukli su zbog velikih količina padavina prethodnih dana.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.