Prvi put izložen Kimov portret

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Nov.2018, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi put izložen Kimov portret

Sjeverna Koreja prvi put je javno izložila portret lidera Kim Džong Una, a analitičari ocjenjuju da je to početak gradnje kulta ličnosti mladog vođe. Idealizovani portreti Kimovog djede i oca, osnivača Sjeverne Koreje Kim Il Sunga i njegovog nasljednika Kim DŽon Ila, prisutni su širom zemlje. Portreti su postavljeni na zidove svakog doma, kancelarije i učionice, a dvojica vođa predstavljena su u svakom selu, naselju i gradu, često u obliku mozaika ili statua. Svakodnevne aktivnosti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POČETAK GRADNJE KULTA MLADOG VOĐE Prvi put izložen KIMOV PORTRET, a evo šta kažu analitičari

Izvor: Blic, 06.Nov.2018

Severna Koreja prvi put je javno izložila portret lidera Kim Džong Una, a analitičari ocenjuju da je to početak gradnje kulta ličnosti mladog vođe.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.