Prva godina studija u Hrvatskoj besplatna

Izvor: Vesti-online.com, 25.Mar.2010, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva godina studija u Hrvatskoj besplatna

Hrvatska vlada je danas u Zagrebu odlučila da omogući besplatno studiranje na prvoj godini studija u narednoj akademskoj godini 2010/2011, svim studentima koji pređu upisni prag i upisuju se unutar upisnih kvota.

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je da vlada na taj način podstiče nove studente da budu uspešni i da redovno izvršavaju sve svoje obaveze.

Za besplatnu prvu godinu iz budžeta će biti izdvojeno oko 129 miliona kuna (17,7 miliona evra) - ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 26 miliona (3,58 miliona evra), a naredne ostatak.

Po ministru nauke i obrazovanja Radovana Fuksa, studenti će, ukoliko budu redovno upisivali godinu za godinom tokom studiranja moći da diplomiraju bez ikakve participacija, i obrnuto, što budu manje uspešni, rašće im troškovi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.