Izvor: RTS, 02.Avg.2020, 19:19

Protesti u Bugarskoj 25. dan, traži se smena vlade i državnog tužioca

Antivladini protesti u Bugarskoj ušli su u 25. dan, a demonstranti zahtevaju ostavku vlade premijera Bojka Borisova i državnog tužioca Ivana Geševa.
Blokada glavne raskrsnice u centru Sofije, gde su 29. jula podignuti šatori, nastavljena je i danas, prenosi BTA.

Demonstranti na ativladinim protestima koji traju 25 dana, ne odustaju od zahteva za ostavkom vlade premijera Bojka Borisova i državnog tužioca Ivana Geševa. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Šef policije u Sofiji Radoslav Stojnev rekao je juče da će broj policajaca na protestima biti smanjen za trećinu zbog porasta broja policajaca zaraženih koronavirusom.
Prema njegovim rečima, dnevno se zarazi pet do šest pripadnika policije.
Policija je na auto-putu između Stare Zagore i južnog grada Haskova formirala kordon, nakon što je bez uspeha upozorila demonstrante da blokiranje te saobraćajnice predstavlja zdravstveni rizik ne samo za njih, već i za ostale korisnike tog puta.
Demonstranti su odgovorili pretnjom građanskom neposlušnošću, zbog čega je policija formirala krodon i sprečila blokadu autoputa.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.