Protest u Zagrebu, oznake SS-a na kapama učesnika

Izvor: RTS, 11.Feb.2017, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Zagrebu, oznake SS-a na kapama učesnika

Grupa ljudi u Zagrebu, koji su učestvovali na skupu podrške uvođenju vojnog roka, na beretkama su nosili oznake koje imitiraju oznake nacističkog SS-a.
Na oznakama je ispisana latinska poslovica "Ubi solitudinem faciunt pacem appellant", odnosno u prevodu "Gde pustoš naprave, nazovu je mirom". Radi se o rimskoj izreci, a upravo su italijanski fašisti svoju ikonografiju preuzimali od Rimljana, piše hrvatski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << portal Indeks.

Reč je o službenim oznakama hrvatske vojske, tačnije, oznakama Satnije taktičkih snajpera Knin koja je izrađena u Zagrebu još 1994. godine, što otvara novo pitanje zašto dosad niko nije reagovao na činjenicu da se u hrvatskoj vojsci kao službena oznaka koristi nacistički simbol, piše portal.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SKUP U HRVATSKOJ POD SS OZNAKAMA Zagovornici služenja vojske nosili neprimerene oznake

Izvor: Blic, 11.Feb.2017

U Zagrebu su se danas održala dva paralelna protesta vezana za uvođenje obveznog vojnog roka. U razmaku od samo nekoliko stotina metara protestovali su oni koji se zalažu za vojni rok i oni koji su protiv uvođenja obveznog vojnog roka...Jedan deo demonstranata koji su učestvovali na skupu podrške...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.