Protest opozicije u Tirani

Izvor: Studio B, 08.Dec.2015, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest opozicije u Tirani

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se u Tirani na protestnom skupu zahtevajući ostavku albanskog premijera Edija Rame koga optužuju za korupciju, a neki demonstranti su bacali kamenice i dimne bombe na zgradu albanske vlade.

Na glavnom trgu u Tirani opoziciona Demokratska partija Albanije održala, na dvadesetpetogodišnjicu rušenja komunističke vlasti, protest na kome su demonstranti zahtevali ostavku vlade Edija Rame.

Opozicija traži formiranje tehničke vlade koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << će organizovati prevremene izbore.

Tokom protesta bilo je napetosti, a demonstranti su bacali jaja, drvene palice, ali i dimne bombe u pravcu zgrade vlade na kojoj su polomljeni prozori i vrata.

Veliki broj policajaca opkolila je zgradu vlade.

Situacija je pogoršana ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova, na mestu gde je nedavno sagrađen bunker kao simbol anti-komunizma.

Demonstranti koji se nisu složili sa izgradnjom ovog simbola, u pokušaju da ga sruše, zapalili su vatru unutar bunkera.

Protestu je prisustvovao i bivši premijer Salji Beriša.

Predsednik Demokratske partije Albanaca Ljuljzim Baša je pred okupljenim demonstrantima rekao da je počela građanska neposlušnost.

"Nećemo odustati, ovo je početak niza demonstracija. Građanska neposlušnost je počela. Rešenje je tehnička vlada i novi demokratski izbori", rekao je Baša.

Tokom Bašinog govora došlo je do napetosti ispred zgrade Vlade gde su demonstranti pokušali da probiju kordon policije, ali su demonstracije ipak završene bez većih nereda.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.