Produžen pritvor osumnjičenima za smrt izbeglica u Austriji

Izvor: RTS, 29.Avg.2015, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen pritvor osumnjičenima za smrt izbeglica u Austriji

Mađarski sud produžio je do 29. septembra pritvor četvorici osumnjičenih za smrt izbeglica pronađenih u kamionu na jednom auto-putu u Austriji, javile su svetske agencije.
Preliminarni period pritvora za četiri osumnjičena lica produžen je do 29. septembra, saopštio je sud u mađarskom gradu Kečkemet, prenosi Beta.

Sudija Ferenc Biškej izjavio je da su osumnjičeni odmah uložili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << žalbu na tu odluku, navodeći da nisu počinili taj zločin.
Tužioci su zbog ozbiljnosti moguće optužnice, zatražili dalji pritvor zbog opasnosti da osumnjičeni, uhapšeni u četvrtak, pobegnu.
Portparol mađarskog tužilaštva je novinarima rekao da se četvorica osumnjičenih suočavaju sa optužbama za krijumčarenje ljudi, mučenje i ostvarivanje finansijske koristi.
Policija veruje da su osumnjičeni niskorangirani članovi jedne od brojnih i uglavnom beskrupuloznih bandi za krijumčarenje ljudi, koji traže mušterije među desetinama hiljada izbeglica koje stižu u Evropu.
Privedena su tri bugarska državljana od 29, 30 i 50 godina, kao i jedan 28-godišnji Avganistanac.
Austrijska policija je tela, koja su bila u fazi raspadanja, našla u četvrtak ujutro, pošto je otišla da istraži kamion-hladnjaču koji je bio parkiran na autoputu koji povezuje Budimpeštu i Beč.
Slučaj krijumčarenja 71 izbeglice je izazvao međunarodnu osudu i ukazao na smrtne opasnosti sa kojima se suočavaju hiljade izbeglica koji su odlučili da pobegnu od ratova i siromaštva na Bliskom Istoku i Africi i pronađu bolji život u Evropskoj uniji, preneo je Rojters.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.