Privedeno 20 makedonskih policajaca zbog korupcije

Izvor: S media, 01.Sep.2009, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedeno 20 makedonskih policajaca zbog korupcije

Pripadnici makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova priveli su jutros 20 policajaca koji su osumnjičeni da su na graničnom prelazu sa Srbijom, Tabanovce, uzimali novac.

To je drugo hapšenje grupe policajaca u proteklih 10 dana na tom graničnom prelazu. Prethodno su zbog uzimanja novca privedena 22 policajaca.

Sa današnjom akcijom ukupno su privedena 42 policajca, od kojih je jedanaestorici odredjen pritvor od 30 dana.

Policajci se terete se da su >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << organizovano tražili novac od putnika na graničnom prelazu i zatim delili "zaradu".

Makedonska ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska izjavila je da su kao organizatori identifikovana dva rukovodioca smene, koji su posle završetka smene sakupljali i delili novac koji je uzet od putnika. U jednoj smeni zaradjivalo se po 100 evra.

Makedonski MUP je akciju pod nazivom "Bumerang" počeo u januaru prikupljanjem dokaza putem specijalnih istražnim mera, poput snimanja i praćenja.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.