Pripadnik zemunskoga klana uhapšen u Zadru

Izvor: RTS, 07.Nov.2018, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripadnik "zemunskoga klana" uhapšen u Zadru

Zadarska policija "zapečatila je i zatvorila" još jedan dilerski lanac koji je dobro poslovao u preprodaji droge i zaplenila više od 232 grama kokaina, izjavio je šef službe kriminalističke policije Policijske uprave iz Zadara Bora Mršić.
Pozivajući se na nezvanične izvore, HRT navodi da je osumnjičeni istaknuti pripadnik "zemunskoga klana" Josip G. (53), zvani Šiptar, koji uz srpsko ima i hrvatsko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << državljanstvo, a u Srbiji je izdržao 15 godina zatvora zbog ubistva policajca.
Osumnjičenog je zadarska policija uhapsila u ponedeljak prilikom rutinske kontrole saobraćaja. Njegov audi A8, zadarskih tablica, zaustavljen je u Zadru oko 9.40 sati, a pregledom je pronađen veći novčani iznos u kunama i evrima, pa su policajci posumnjali da je reč o novcu koji je zarađen kriminalnim radnjama.
Kada su policajci sa sudskim nalogom došli u njegov apartman u Privlaci pronašli su oko 232 grama kokaina, ulične vrednosti oko 250.000 kuna, mašinicu izraelske proizvodnje, pištolj sa metkom u cevi, kao i više od 100 komada municije za mašinicu. Josip G. imao je i više mobilnih telefona, među kojima i one za zaštićenu komunikaciju.
Kako je istaknuto na konferenciji za medije zadarske Policijske uprave, uhapšeni muškarac povezan je sa kriminalnim grupama u susednim državama, kao i s krimi miljeom na zadarskom području.
On je priveden pritvorskom nadzorniku, a posle ispitivanja u Opštinskom državnom tužilaštvu sudija mu je odredio istražni zatvor.
Za krivično delo za koje se sumnjiči zaprećena je kazna zatvora u trajanju od jedne do 12 godina.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.