Pretnje medijima: Krv će teći, RS više neće biti

Izvor: Mondo, 25.Sep.2016, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnje medijima: Krv će teći, RS više neće biti

Redakcija "Nezavisnih novina" primila je anonimni mejl u kojem se nalaze ozbiljne pretnje, verovatno upućene povodom referenduma o Danu RS.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

"U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog! Vaša krv će teći ulicama jer ste sami tako izabrali. RS više neće biti", navodi se u poruci.

Po dobijanju poruke "Nezavisne novine" su pretnju zvanično i prijavile Policijskoj stanici u Lazarevu.

Mirna Miljanović, načelnica >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Odeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS, kazala je da je mejl istog sadržaja stigao na više adresa u RS.

"Taj isti sadržaj je stigao na više mail adresa u RS, Odeljenje za visokotehnološki kriminal od saznanja radi na tome da otkrije s koje mail adrese je poruka upućena", kazala je Miljanovićeva.

Sandra Gojković-Arbutina, glavna i odgovorna urednica "Nezavisnih", kazala je kako su nažalost pretnje svakodnevica novinara.

"Iako ih često doživljavamo, nikada nijednu nismo shvatili olako, pa nećemo ni ovu. Nadamo se da će pripadnici MUP-a preduzeti sve što je u njihovoj moći i nadležnosti kako bi otkrili odakle je poslata pretnja", kazala je Gojković-Arbutina.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

PRETNJE STIŽU ŠIROM SRPSKE: Institucije dobijaju poruke istog sadržaja

Izvor: Kurir, 25.Sep.2016

..."U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog! Vaša krv će teći ulicama jer ste sami tako izabrali RS više neće biti", navodi se u poruci..Sekretar Narodne skupštine Republike Srpske je obavestio CJB Banjaluka, koji će preduzeti dalje korake za otkrivanje identiteta pošaljiaoca sporne poruke..Po dobijanju...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.