Prekršajne prijave protiv članova grupe Pravda za Davida

Izvor: B92, 26.Sep.2018, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekršajne prijave protiv članova grupe "Pravda za Davida"

Banjaluka -- Banjalučka policija podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv 23 osobe okupljene u grupi "Pravda za Davida".

Oni su 19. i 20. septembra protestovali ispred zgrade Policijske uprave u Banjaluci.

Načelnik Sektora policije PU Banjaluka Radenko Stakić rekao je novinarima da je zahtev podnet nadležnom sudu, a protiv "za sada identifikovanih osoba".

Pred PU Banjaluka 19. i 20. septembra okupila se veća grupa građana, predvođena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Davorom Dragičevićem, ocem ubijenog mladića Davida Dragičevića, nakon što je prethodno jedan muškarac tokom skupa "Pravda za Davida" na Trgu Krajine prišao Davoru Dragičeviću i pretio mu, a potom se udaljio.

Izrevoltirani time što policajci, koji su se nalazili u neposrednoj blizini nisu reagovali, građani su krenuli pred PU Banjaluka, gde su proveli celu noć. Tu su uzvikivali "Ko je ubio Davida?" "Koga štitite?", a skandirali su i "Ubice, zločinci".

Od 20. septembra Davor Dragičević, zajedno sa članovima grupe "Pravda za Davida", ali i ostalim građanima koji ga podržavaju, noći provodi na Trgu Krajine.

On je za 5. oktobra najavio veliki skup na banjalučkom Trgu Krajine, zahtevajući od vlasti da uhapse sve one koji su čestvovali u ubistvu njegovog sina, kao i nalogodavce ubistva.

Načelnik sektora PU Banjaluka Stakić rekao je danas da policiji taj skup nije najavljen.

David Dragičević (21) iz Banjaluke je nestao 18. marta, a njegovo telo nadjeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas kod tvrdjave Kastel. Policija je prvobitno tvrdila da je smrt zadesna, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS, a da najviši zvaničnici MUP RS i RS zataškavaju ubistvo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.