Prekid suđenja Karadžiću

Izvor: Vesti-online.com, 04.Nov.2010, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekid suđenja Karadžiću

Pretresno veće Haškog tribunala je odlučilo da na mesec dana prekine suđenje Radovanu Karadžiću da bi odbrana mogla da prouči veliki broj dokumenata koje joj je sa zakašnjenjem dostavilo tužilaštvo.

U saopštenoj o odluci, kako javlja Slobodna Evropa, veće predsedavajućeg O Gon Kvona izrazilo je zabrinutost zbog toga što je optužba u više navrata Karadžiću dostavljala dokumente sa velikim zakašnjenjem.

Uz upozorenje da bi ta zakašnjenja mogla imati >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << negativan uticaj na ekspeditivan tok suđenja, veće je još jednom pozvalo tužioce da bolje odrede priroritete u svom radu.

Tokom idućih mesec dana Karadžić će proučavati oko 14.000 stranica dokumenata pronađenih na hard-disku iz kompjutera nekadašnjeg obaveštajnog oficira glavnog štaba Vojske Republike Srpske Dragomira Pećanca, zaplenjenih u njegovom stanu u Beogradu decembra 2009. godine.

Na tom hard-disku je, po navodima odbrane, 14.276 stranica dokumenata, od kojih mnogi idu u korist Karadžića.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.