Predsednica je hodajući skandal

Izvor: Vesti-online.com, 18.Maj.2018, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Predsednica je hodajući skandal"

Poslanici opozicije u Hrvatskom saboru žestoko su kritikovali predsednicu Kolindu Grabar Kitarović.

Kritikovali su je zbog višednevnog ćutanja nakon izbijanja afere s mejlovima o Leks Agrokoru i saopštenja da se danas sastala sa direktorom tajne službe Danijelom Markićem, te najavom sazivanja sednice Veća za nacionalnu sigurnost naredne sedmice.

Član Predsedništva najuticajnije opozicione SDP, Peđa Grbin, je predsednicu nazvao "hodajućim skandalom".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
- Mediji su postali jedna od najvećih blagodati ove zemlje. Da mediji nisu juče predsednici Republike uputili poruke da su tražili od nje da se izjasni o aferi Agrokor, ne bi ni danas progovorila. Danas je progovorila samo zato što ste vi juče ukazali na to da ćuti, da ne čini ništa i da joj je ono što je za Hrvatsku verojatno najvažnija tema potpuno nebitno. Predsednica Republike je reagovala samo zato što je morala - rekao je Grbin, preneo je portal Index, kjoji je i pokrenuo celu priču u vezi sa ovom aferom.

Na pitanje predlaže li sednicu Veća za nacionalnu sigurnost zato što je uistinu zabrinuta za situaciju ili zato što vidi da je premijer Andrej Plenković "na kolenima", Grbin je odgovorio da je "Hrvatska u verovtno najdužoj kampanji za predsedničke izbore koju je videla ijedna uređena demokratija".

- Ta je kampanja počela doslovce prvoga dana kada je stupila na dužnost i danas se samo nastavlja. Sve, ali baš sve što ona radi usmereno je isključivo i jedino na kampanju za predstojeće predsedničke izbore koji baš i nisu tako blizu - smatra Grbin.

Grbin kaže da je Kitarović spremna da dovede svoj položaj, ugled pozicije koju obavlja i ugled Republike Hrvatske u pitanje, a sve samo zato da bi dobila još jedan mandat.

- To je skandalozno, ali o njenom radu i njenom ponašanju i mi u SDP-u i drugi iz opozicije govorimo sve ove godine, ali ponavljaćemo i dalje jer je ona naprosto hodajući skandal - zaključio je Grbin.

Predsednik HSS-a Krešo Beljak misli da je "ona duboko u predsedničkoj kampanji i da ono što govori nema nikakve veze sa zdravom pameću".

- Kaže: vratite novce, a ako postoje ugovori, onda su to legalno stečeni novci, iako je nemoralno. Tu svakako ima posla za državne institucije, pre svega za DORH i USKOK, a ovo što radi predsednica je bacanje peska u oči javnosti. To su samo novi predizborni potezi u pokušaju osvajanja drugog mandata, što joj neće poći za rukom - poručuje Beljak.

Predsednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš kratko je prokomentarisala da je "predsednica Grabar Kitarović u predizbornoj kampanji već neko vreme pa na tragu toga daje i izjave".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.