Pravosudnim organima BiH se ne može verovati

Izvor: S media, 23.Jul.2009, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravosudnim organima BiH se ne može verovati

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio, reagujući na objavljene snimke iz 1994. godine komandanta Petog korpusa Atifa Dudakovića, koji naredjuje streljanje dvojice zarobljenih vojnika, da je to dokaz da se ne može verovati pravosudnim institucijama BiH.

Dodik je podsetio da je pre tri godine, zajedno sa tadašnjim predsednikom RS Draganom Čavićem, podneo prijavu protiv Dudakovića zbog zločina nad Srbima, navodeći da se očigledno ništa na tom planu nije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dešavalo i da se ignoriše svaki zahtev koji dodje iz RS.

"Neće me iznenaditi da nadjete još snimaka. Neće me iznenaditi činjenica da se ni protiv jednog mudžahedinskog odreda koji je ovde bio, poput "El mudžahedina", koji je činio takva zlodela, ne pokrene istraga", rekao je Dodik.

Kako prenose lokalni mediji, Dodik je podsetio i da je neko dozvolio da oko šest hiljada mudžahedina udje u BiH u toku rata.

"Ovde se neko štiti", konstatovao je Dodik i dodao da je ovo sve što se dešava dokaz da je on u pravu kada uporno govori da se ne može verovati pravosudnim institucijama BiH.

"Dokaz za to su i Atif Dudaković i mnogi Atifi Dudakovići, koji nisu procesuirani, a koji su pobili 29. 000 Srba. Nisu se Srbi sami pobili. Nisu ih pobile humanitarne organizacije. Šta je s Dobrovoljačkom ulicom, šta je s tuzlanskom kolonom, šta je s logorima po Sarajevu...?" - zapitao je Dodik.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.