Pravda za Davida i bunt naroda zbog izbora (FOTO, VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 14.Okt.2018, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravda za Davida i bunt naroda zbog izbora (FOTO, VIDEO)

Novi protest zbog ubistva 21-godišnjeg Davida Dragičevića počeo je u Banjaluci, a grupa "Pravda za Davida" na Trgu Krajine pravdu traži 201. dan.

Protest je prerastao u bunt naroda zbog navodne krađe izbora, prenose mediji iz Srpske.

Prisutnima se obratio Davor Dragičević, otac ubijenog dvadesetjednogodšnjeg studenta Davida i rekao je da su izbori bili nepotrebni i da je on upozoravao da izbori ne treba da budu.

- Šta ste vi okolo učinili... Izbori >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su bili bespotrebni... Pokušali se uvući politiku ovde na Trg Krajine. Ubili ste dete i njegovog oca koji je konobar i borac. Crno je da crnje ne može biti. Neprijatelj nam nije potreban - rekao je Davor i dodao da njega i grupu "Pravda za Davida" niko neće gaziti.

Ponovio je da je MUP zločinački.

- Vi koji ste glasali, tražite istinu i pravdu. Ja sam vam na raspolaganju kao i Pravda za Davida. Mi nećemo ustuknuti nimalo - rekao je Davor.

I večeras kao i prethodnih dana imao je podršku građana koji su tu i zbog krađe izbora, ali i zbog zahteva da se otkrije ko je ubio Davida Dragičevića.

- Nema priznanja kriminalnog izbornog procesa, nema prihvatanja mandata. Ove izbore treba poništiti ako želimo da ovdje narod ostane - rekao je Adam Šukalo.

- Vukota, ti si naš predsednik i dođi ovde među nas da se borimo - poručio je Davor Dragičević, pozivajući Vukotu Govedaricu, koji je bio kandidat za predsednika Republike Srpske.

- Rekao sam mu : Kuda žuriš Vukota, ko je iza tebe - kazao je Dragičević, pozivajući Vukotu da dođe jer je on predsednik koga su pokrali na izborima.

Poslanici opozicije, među kojima je i Draško Stanivuković, obavezali su se da neće prihvatiti mandate koje su dobili u kriminalnom izbornom procesu i da će biti uz narod koji se bori za istinu i pravdu.

Predstavnici SDS iz Banjaluke dali su podršku Davoru i rekli da ostaju uz njega i narod koji se bori za pravdu.

"SDS je bio i ostao uz narod", kazali su oni.

I ostali govornici su kazali da su izbori bili nedemokratski i osudili su predstavnike SDS, Obrena Petrovića i Milovana Bjelicu koji su prethodnih dana čestitali pobedu Miloradu Dodiku.

- Novih papaka ne sme biti - poručeno je sa ovog skupa.

- Ovo je jedino slobodna teritorija i ovde moramo da postavimo i pitanje opoziciji - Šta radite ljudi, za koga se borite za mandate ili za narod. Ne može se čekati još četiri godine. Svi iz opozicije koji su osvojili mandate da u roku od 24 sata dođu ovdje i pokažu da li se bore za narod ili za mandate -rekao je Blagić.

- Osećam vašu bol koliko ste pokradeni i poniženi. Odgovornost ovde da položite na Trgu pravde, slobode i mira, a ne u parlamentima. Istina je da je ovo kriminalni izborni proces i ja prihvatam odgovornost za sve opozicione poslanike - kazao je Adam Šukalo i osuo paljbu po onima iz opozicije koji su ovih dana podržali koaliciju sa SNSD-om.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.