Požari na Korčuli i Braču

Izvor: RTS, 23.Avg.2017, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požari na Korčuli i Braču

Vatrogasci se i dalje bore s požarima koji gore širom Dalmacije, a u mestu Zavalatica na Korčuli buknuo je jutros požar i kanaderi su u pripravnosti, saopštili su hrvatski zvaničnici. Požar i na Braču, između Supetra i Postira. U Šibeniku uhapšena dva mladića i starica zbog izazivanja požara.
Sve vatrogasne snage na Korčuli poslate su na požarište u Zavalatici i kanaderi su u pripravnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenela je Hina.

Oko 11 časova buknuo je požar i na Braču, između Supetra i Postira. Požar se nalazi na oko 400 metara od obale te se širi velikom brzinom, prenosi Indeks. 
Vatrogasci su tokom noći uspešno ugasili požar na Mljetu, u blizini Nacionalnog parka.
Izgorelo je oko 100 hektara pretežito borove šume. 
Najgora područja su pod kontrolom i vatrogasci su požar kod Đevrska zaustavili od širenja prema gradu Skradinu, prenela je regionalna televizija N1.
Šibenska policija saopštila je da je uhapsila dvojicu muškaraca i jednu ženu koje sumnjiči za izazivanje požara na području Šibensko-kninske županije, prenosi Hina.
Navodi se da su "kriminalistički istražena" dvojica muškaraca od 22 i 28 godina, kao i 75-godišnja žena, koja je juče, spaljivanjem odeće na otvorenom prostoru, izazvala požar u Biskupiji.
Mladić od 22 godine zatečen je kako cigaretom pali travu u mestu Podumci u opštini Unešić, a 28-godišnjak je u sedam navrata palio vatru sa namerom da izazove požar na području Knina. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žestoka borba sa vatrom: Požar na Mljetu van kontrole

Izvor: Vesti-online.com, 23.Avg.2017

Požar koji je buknuo na Mljetu nije pod kontrolom, saopštio je vatrogasni komandant Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović i dodao da se danas očekuje pomoć vatrogasaca sa kopna, kao i da je zatražena pomoć četiri kanadera...- Požar je aktivan. Vatrogasci se bore, probijaju, izrazito...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.