Požar na Lovćenu ne ugrožava Njegošev mauzolej

Izvor: RTS, 16.Avg.2017, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar na Lovćenu ne ugrožava Njegošev mauzolej

Požar koji bukti u delu Nacionalnog parka Lovćen ne ugrožava Njegošev mauzolej i objekte u sklopu odmarališta na Ivanovim koritima, saopšteno je iz Operativnog štaba za zaštitu i spasavanje MUP-a Crne Gore, prenose "Vijesti".
Saopšteno je da u gašenju požara učestvuju pripadnici službe zaštite i spašavanja prestonice Cetinje, Glavnog grada Podgorice, opština Budva, kao i pripadnici Vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Crne Gore i MUP - Direktorata za vanredne situacije, uz angažman aviona za gašenje požara.

Operativni štab za zaštitu i spašavanje, koji je uspostavljen Odlukom Vlade Crne Gore, održao je u prostorijama Direktorata za vanredne situacije sednicu na kojoj je analizirana aktuelna situacija u vezi sa požarima na otvorenom prostoru u Crnoj Gori, prenose Vijesti.
U saopštenju se dodaje da je konstatovano da su svi subjekti sistema zaštite i spašavanja reagovali profesionalno i odgovorno i u skladu sa kapacitetima kojima raspolažu.
"Kako bi svi požari bili stavljeni pod kontrolu i dovedeni u stanje da ne ugrožavaju ljudske živote, stambeno-poslovne objekte i objekte infrastrukture, istaknuto je da su angažovani resursi i sa lokalnog i sa državnog nivoa. Posebno je analizirana situacija vezana za požare u Nacionalnom parku Lovćen i konstatovano je da su,  i pored složenosti situacije, svi požari pod kontrolom i da u ovom trenutku ne ugrožavaju Mauzolej i  objekte u odmaralištu Ivanova korita", navodi se između ostalog  u saopštenju.
Operativni štab za zaštitu i spašavanje će i u narednom periodu nastaviti da kontinuirano prati situaciju na opožarenim područjima i reagovati u skladu sa svojim nadležnostima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Požari na Lovćenu, vatra sve bliže Njegoševom mauzoleju

Izvor: Vesti-online.com, 16.Avg.2017

Na Lovćenu već nekoliko dana besne požari, a jutros je situacija postala kritična jer se vatra približila mauzoleju Petra Petrovića Njegoša...Šef cetinjskih vatrogasaca Predrag Moštrokol je rekao da je u pomoć stigla i vojska, kao i kolege iz Podgorice i Budve. Prema njegovim rečima, ako ne...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.