Povređeni Rumuni iz Crne Gore stigli kući

Izvor: Mondo, 25.Jun.2013, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređeni Rumuni iz Crne Gore stigli kući

Svi povređeni putnici u udesu rumunskog autobusa, koji se dogodio u nedelju na putu između Kolašina i Podgorice, transportovani su danas iz Crne Gore specijalnim avionima za Bukurešt.

Rumunija je u Crnu Goru poslala dva specijalna medicinska aviona, kojima su vraćeni turisti iz autobusa koji je u nedelju sleteo u provaliju duboku 30 metara, dok će trećim avionom biti transportovani preminuli.

Tim rumunskih lekara koji je jutros doputovao u Podgoricu, odlučio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da transportuje sve povređene, uključujući i tri putnika čije je stanje kritično.

U udes rumunskog autobusa na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, poginulo je 18 putnika, 29 je teško povređeno, od kojih se četvoro i dalje nalaze u životnoj opasnosti, a uzrok nesreće još nije utvrđen.

Ministar inostranih poslova Rumunije Titus Korlatean doputovao je u ponedeljak u Podgoricu, kako bi obišao turiste iz te države povređene u teškoj saobraćajnoj nesreći i koordinisao aktivnosti na njihovom transportu u matičnu državu.

On je najavio da će Rumunija poslati dva specijala medicinska aviona u Crnoj Gori, kako bi bili vraćeni preživeli putnici, a očekuje se dolazak i trećeg, koji će prevesti preminule.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević kazao je ranije da se udes dogodio kada je autobus, rumunskih registarskih tablica, iz za sada nepoznatih razloga, sleteo sa mosta Ždrijelo, kod manastira Morača.

Osnovni državni tužilac Vojislav Grujić kazao je da još nije utvrđen uzrok teške saobraćajne nesreće. On je rekao da je sigurno jedino da je u vreme kada se nesreća dogodila put bio klizav zbog kiše.

Prvo treba da izvučemo olupinu autobusa iz provalije, a u daljem postupku, angažovanjem veštaka saobraćajne struke, utvrdićemo uzrok nesreće , naveo je Grujić.

(Tanjug/AP Photo/Risto Bozović,Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.