Povratak simbola Sarajeva, posle 26 godina

Izvor: Mondo, 06.Apr.2018, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak simbola Sarajeva, posle 26 godina

Građani Sarajeva konačno su dočekali da im se žičara vrati, a od 14 do 17 sati mogu da se besplatno provozaju jednim od najznačajnijih simbola Sarajeva.

Foto: Mondo/ Goran Sivački Ilustracija

Otvaranje Trebevićke žičare, nakon 26 godina, obeležila je i jedna veridba.

Dok stotine građana čeka u redu za današnju besplatnu vožnju obnovljenom Trebevićkom žičarom, Almin Bihorac je zaprosio svoju devojku Jasminu Drinjaković u gondoli.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
"Verili smo se 4. aprila tokom probnog kruga. Svoju zamisao sam ostvario zahvaljujući svom prijatelju koji radi na žičari i koji je zatražio dozvolu za vožnju. Dobili smo dozvolu, napravili krug i verili se. Bilo je zaista prelepo", izjavio je Almir za portal Klix.ba.

Njegova verenica Jasmina Drinjaković će zauvek pamtiti iznenađenje i trenutke koje je doživela sa svojim budućim suprugom.

"Ideja je bila originalna, imali smo priliku da pre zvaničnog otvorenja uživamo u vožnji žičarom.

Dogodio se i taj čin veridbe koji mi je lično najbitniji. Sve je bilo sjajno, odlično organizovano i prelepo, pristala sam", rekla je Jasmina.

Žičara je ponovo otvorena nakon 26 godina i simbol je grada Sarajeva.

Danas ima 33 gondole, a kapacitet jedne je 10 mesta.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.