Potvrđene osuđujuće presude Kumanovskoj grupi

Izvor: RTS, 17.Sep.2019, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđene osuđujuće presude Kumanovskoj grupi

Apelacioni sud u Skoplju potvrdio je presudu Osnovnog suda članovima Kumanovske grupe za terorizam i terorističko organizovanje u slučaju kumanovskog "Divo naselja" 2015. godine.
Pripadnici ove grupe, njih 37, od kojih su većina kosovski Albanci, osuđeni su 2. novembra 2017. na ukupno 746 godina zatvora.

Sedam članova grupe osuđeno je na doživotni zatvor, 13 na 40 godina zatvora, a šest >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na 20 godina zatvora. Ostali optuženi osuđeni su na 18 i manje godina.
Odluku je doneo sudsko veće sa dva glasa da se slučaj vrati na ponovno suđenje i tri glasa protiv, preneo je makedonski portal Vesti.
U sukobima u Kumanovu 9. i 10. maja 2015. godine poginulo je osam pripadnika bezbednosnih snaga, a oko 40 je bilo povređeno. Kako navodi prištinska Koha, poginulo je i 10 pripadnika te grupe.
List podseća da su članovi grupe tokom dugog suđenja odbacili optužbe o terorizmu, ističući da su u Kumanovo otišli da upozore makedonske vlasti na to, kako su rekli, "što Albanaci nisu ostvarili prava" predviđena Ohridskim sporazumom.
Ramuš Haradinaj zatražio je da se pripadnici Kumanovske grupe izruče Kosovu na izdržavanje zatvorske kazne, navodi Koha i dodaje da odbrana ima pravo da Vrhovnom sudu podnese žalbu na odluku Apelacionog suda.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potvrđene osuđujuće presude Kumanovskoj grupi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2019

Apelacioni sud u Skoplju danas je potvrdio presudu Osnovnog suda članovima Kumanovske grupe za terorizam i terorističko organizovanje u slučaju kumanovskog Divog Naselja 2015. godine...Pripadnici ove grupe, njih 37, od kojih su većina kosovski Albanci, osuđeni su 2. novembra 2017. na ukupno 746...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.