Potvrđena kazna zatvora Nikoli Gruevskom

Izvor: RTS, 05.Okt.2018, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđena kazna zatvora Nikoli Gruevskom

Apelacioni sud u Skoplju potvrdio je bivšem premijeru Makedonije Nikoli Gruevskom kaznu od dve godine zatvora zbog nezakonitosti u nabavci luksuznog blindiranog "mercedesa".
Sud je saopštio da su "žalbe optuženog N. G. iz S., date lično i preko branitelja, odbijene kao neosnovane i prvostepena presuda je potvrđena u celosti".

Gruevskog je Osnovni sud u Skoplju osudio 23. maja na dve godine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zatvora zbog nezakonitog podsticanja nabavke "mercedesa" u vreme dok je bio premijer.
Vozilo je kupljeno 2012. godine i plaćeno je skoro 600.000 evra. O nabavci luksuznog automobila saznalo se 2015, kada je tadašnja opozicija objavila prisluškivani razgovor u kojem Gruevski od tadašnje ministarke policije i bliske stranačke saradnice Gordane Jankulovske traži da Ministarstvo unutrašnjih poslova kupi "mercedes" koji bi on koristio, a da javnost to ne sazna, prenosi Radio Slobodna Evropa.
Pored Gruevskog, u slučaju nazvanom "Tenk" za nezakonitu nabavku "mercedesa S-600 gard", na šest i po godina osuđen je bivši pomoćnik ministra policije Đoko Popovski, kome je Apelacioni sud delimično uvažio žalbu i smanjio kaznu na četiri i po godine.
Provooptužena je u tom slučaju, bivša ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska, a za nju je proletos suđenje razdvojeno "zbog rizične trudnoće" i danas bi skopski krivični sud trebalo da izrekne presudu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.