Izvor: B92, Beta, 30.Nov.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poskupljuje struja u Crnoj Gori

Podgorica -- Struja za domaćinstva u Crnoj Gori od ponedeljka će biti skuplja 9,8 odsto, dok će za mala i srednja preduzeća cene ostati na istom nivou.

Kako je navela Regulatorna agencija za energetiku, kilovat sat struje za domaćinstva sa dvotarifnim brojilima koštaće 8,46 evrocenta, dok će za jednotarifna on iznositi 10,1 evroccenti, umesto dosadašnjih 7,7, odnosno 9,19 evrocenti. Ovo je drugi put da se cene struje za domaćinstva povećavaju u poslednjih šest meseci.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Cene struje za sektor malih i srednjih preduzeća, svrstanih u dve kategorije potrošača, ostale su na istom nivou od 15,22 evra, odnosno 17,55 evra za kilovatsat.

Struja će biti skuplja i za velike potrošače. Kilovat sat za podgorički kombinat aluminijuma (KAP) biće skuplji 5,3 odsto i koštaće 3,55 evrocenti, za Željezaru će koštati 5,77 evrocenti, odnosno 1,5 odsto više i za Željeznicu 6,73 evrocenti, što je 4,5 odsto više nego do sada.

"Prve račune po novim cenama potrošači će dobiti u januaru naredne godine, a odnosiće se na energiju isporučenu u decembru", saopšteno je iz Agencije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Crnoj Gori struja poskupljuje za 9,8 %

Izvor: Capital.ba, 29.Nov.2008, 19:37

PODGORICA, Od 1. decembra struja za domaćinstva u Crnoj Gori biće skuplja za 9,8 odsto, jer je Regulatorna agencija za energetiku danas djelimično prihvatila zahtjeve 'Elektroprivrede'. Kilovat sat struje za domaćinstva sa dvotarifnim brojilima koštaće 8,46 evra, dok će za jednotarifna iznositi...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.